22 Temmuz 2010 Perşembe

Hazırcılar

ÜÇ İKİ BİR KAYIT.... İnsanoğlu ister, hiç sormadan sorgulamadan çok daha fazlasını ister. Çünkü alışmıştır bir kez hazıra; paranın, yemeğin, zevkin, sevginin bile hazırını arzular, gün geçtikçe. Bir kere başlanmışsa, bu yoldan dönüş pek zordur. Çünkü sizin adınıza her şey düşünülmüş, hazırlanmış ve çoktan gelecek kurgulanmış olur.

Hazırcılar, sevgiyi de gün geçtikçe somut algılamaya başlar. Onlar için duyguların adı, hediyelere, romantizmin adı, mekanlara başbaşa yenilen yemeklere dönüşmüştür. Sevginin adı aslında para olmuştur. İlk görüşte aşk, artık karakterlere değil, giysilere, elde tutulan araba anahtarlarına, telefon markalarına dönüşmüştür. Çünkü artık meta aşkı başlamıştır.

Peşinden koşmalar bitmiştir. Günlerce düşünmeler bitmiştir. İnsanlar da teknolojikleşmiştir. Merak duygusu ölmüştür. Her istediğin an sevdiğini veya sevmeyi beklediğin kişiyi görür olmuşsundur. Eskiden güzeli, özelliştiren bedenler, bu gün güzeli öznelleştirerek onun bile varlığına son vermek üzeredir. Her istediğini hazıra konan günümüz insanı, "Nasıl olsa yenisini bulurum." mantığıyla sevdiğim dediği insanı bile, an itibariyle silebiliyor. Karşısındaki bedenden kurtulmaya çalışan, onu obje olarak görmeye başladığı an bahanelere sığınan erkekler, güzel olduklarını sanıp reddedilmeyeceğini zanneden kadınlar, yazıyı okurken gözlerin kısılıp daha da dikkatli okumaya başladıysan korkarım sen de onlardan birisisin....KESTİK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hadi ne söyliceksen söyle çabuk kayda giricem birazdan:)